fbpx

Paus ontmoet mogelijk Russische patriarch in Kazachstan

donderdag, 04 augustus 2022
Nieuws
Het bezoek van Paus Franciscus is nader bekendgemaakt. Opvallend zijn vooral dat hij zijn bezoek aan Kazachstan eindigt met een toespraak tot het congres van de leiders van de wereldgodsdiensten en dat hij er mogelijk de Russisch-Orthodoxe patriarch Kirill ontmoet.
20201011 Ontmoeting pater Maccali en paus Franciscus

Paus Franciscus vertrekt op dinsdag 13 september 2022, om 7.15 uur stipt, vanop de Romeinse luchthaven Fiumicino naar Nur-Sultan. Daar komt hij dezelfde dag omstreeks 17.45 uur aan op de luchthaven. Na de welkomstceremonie daar vindt de ontmoeting met de president plaats in het presidentiële paleis in Nur-Sultan. De volgende dag neemt de paus in het Paleis van Vrede en Verzoening deel aan een stil gebed met de religieuze leiders, voorafgaand aan de opening van het zevende Congres van de Leiders van de Wereld- en Traditionele Religies.

De paus zal tijdens zijn drie dagen durende bezoek in totaal 5 toespraken houden, onder meer de slottoespraak van het congres. In de loop van het congres heeft hij ook enkele persoonlijke gesprekken met religieuze leiders. Die aankondiging is geen detail, omdat het patriarchaat van Moskou eerder ook al heeft laten weten dat de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill naar het congres in Nur-Sultan zal reizen.

Op het programma staan verder nog ontmoetingen met leden van de Sociëteit van Jezus op de apostolische nuntiatuur en een ontmoeting met de bisschoppen, priesters, diakens, mannelijke en vrouwelijke religieuzen, seminaristen en pastorale werkers in de Moeder Gods van Altijddurende Bijstandkatehdraal in de Kazachse hoofdstad.

Bron: VIS/SIR/Kerknet