Paus “moedigt kinderen aan” rozenkrans te bidden voor vrede

zondag, 17 oktober 2021
Nieuws
Paus Franciscus heeft vandaag, na afloop van het Angelusgebed, kinderen wereldwijd aangemoedigd om op 18 oktober de rozenkrans te bidden voor de vrede. Het initiatief, dat Kerk in Nood, in veel landen promoot, wordt ook in Nederland morgen bijgewoond door veel kinderen.
One Million Children Praying the Rosary 2021

“Beste vrienden, op deze dag komt Kerk in Nood bijeen in parochies, scholen en gezinnen om met 1 miljoen kinderen de rozenkrans te bidden voor de vrede. Ik moedig deze gebedsactie aan, die zich dit jaar toevertrouwt aan de voorspraak van de heilige Jozef. Ik dank alle kinderen die deelnemen aan dit initiatief van Kerk in Nood”, aldus paus Franciscus zondag over de gebedsactie van maandag 18 oktober.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Heilige Vader de gebedsdag aanbeveelt. Vorig jaar vroeg de Paus de kinderen nadrukkelijk te bidden voor de crisissituaties, veelal ook binnen gezinnen, die door de pandemie worden veroorzaakt.

Kerk in Nood schat dat kinderen uit meer dan 130 landen op alle continenten samenkomen om de rozenkrans te bidden. Ruim 180.000 kinderen hebben zich reeds aangemeld voor het initiatief via de officiële website van de actie. Verwacht wordt dat dit aantal na de oproep van de paus verder oploopt. Uit sommige landen worden berichten over de deelname pas later verwacht.

Ook in Nederland wordt op veel plaatsen met kinderen gebeden. Online zal Mgr. Mutsaerts, geestelijk assistent van Kerk in Nood Nederland, om 19 uur met enkele gezinnen vanuit de Sint-Petruskerk in Oisterwijk via Zoom voorgaan in gebed. Aanmelden, zowel voor het online gebed, als voor eigen bijeenkomsten kan via kerkinnood.nl/kinderen.