fbpx

Paus: “Landen die wapens verkopen, moeten niet over vrede praten”

dinsdag, 02 april 2019
Nieuws
“Als je ergens oorlog begint, zal je het thuis ook krijgen of je het wilt of niet”, vertelde de Paus in een Spaans nieuwsprogramma.

Tijdens een uitgebreid interview met het Spaanse nieuwsprogramma Salvados, dat op 31 maart werd uitgezonden, werd de paus door journalist Jordi Evole om zijn mening gevraagd over de verkoop door de Spaanse regering van wapens aan Saoedi-Arabië, dat op dit moment verwikkeld is in een conflict met Jemen .

De paus zei dat hij bedroefd was door de actie van het land, maar dat Spanje niet het enige land is dat zich bezighoudt met wapenhandel. “Landen die wapens verkopen, hebben niet het recht om over vrede te praten. Ze zijn oorlog aan het uitlokken in een ander land en dan willen ze vrede in hun eigen land.” Hij zei dat het een boemerang -effect heeft, waarbij altijd een prijs moet worden betaald wanneer je een leven neemt. "Als je daar oorlog begint, zal je het thuis krijgen, of je het nu wilt of niet."

Gevraagd naar migratie in Europa citeerde de paus het boek Deuteronomium, waarbij hij zei dat het verwelkomen van migranten een christelijke houding is. Terwijl landen als Turkije, Libanon en Jordanië miljoenen migranten uit Syrië hebben ontvangen, zei de paus dat hij "bedroefd" was en "de ongevoeligheid" niet begreep tegenover migranten die onrechtvaardigheid door oorlog, honger en uitbuiting ondervonden.

"Voor mij is het grootste probleem van Europa dat ze het vergeten zijn. Ze vergaten dat na de oorlog hun kinderen op de deuren van Amerika, Noord- en Zuid-Amerika klopten; ze zijn het vergeten. En daarmee groeit (Europa) niet. We leven in een demografische winter. "

Hoewel de geboortecijfers in Europa blijven dalen, blijven sommige landen migranten afwijzen, waardoor ze het risico lopen geen toekomst te hebben, zei hij.

Bron: Fides