fbpx

Paus Franciscus eind november naar Thailand en Japan

maandag, 16 september 2019
Nieuws
Het Vaticaan heeft vandaag officieel bevestigd dat paus Franciscus van 19 tot 26 november naar Azië reist.

Tot 23 november brengt hij er een bezoek aan Thailand, naar aanleiding van de 350ste verjaardag van de oprichting van het apostolische vicariaat van Siam. Daarna reist hij door naar Japan. Dat bezoek staat in het teken van de bescherming van het leven en de schepping. Vooral voor het pausbezoek aan Japan zijn de verwachtingen hooggespannen. Eerder bezocht paus Franciscus in Azië ook al Zuid-Korea, Sri Lanka, de Filipijnen, Myanmar en Bangladesh.

Het is al sinds 1980 dat een paus een bezoek bracht aan Japan. Op het programma staat niet alleen een bezoek aan Tokio waar nog altijd een bekende universiteit van de jezuïeten is, maar ook aan Hiroshima en Nagasaki. Verwacht wordt dat de paus daar zijn oproep voor een kernwapenvrije wereld zal herhalen. Volgens de regering van Japan wordt paus Franciscus in Tokio ontvangen door keizer Naruhito en premier Shinzo Abe.

In Thailand heeft hij ontmoetingen met vertegenwoordigers van andere godsdiensten en zal hij er Katholieke gemeenschappen en projecten bezoeken.

Bron: I.Media/Vaticannews.va/Kerknet