fbpx

Pater Bouckaert: “Nieuwe kapel nodig”

vrijdag, 16 maart 2018
Nieuws
De Belgische pater Bouckaert zoekt steun voor de bouw van een nieuwe kerk en een reliekschrijn voor Pater Damiaan van Molokai in Ambaguio op de Filipijnen.
ACN-20171004-62137

De onvermoeibare pater Gerard Bouckaert (75), een CICM missionaris uit België, werkt al jaren op de Filipijnen. Hij dient als priester de Heilige Damiaanparochie inclusief zes buitenposten in Ambaguio. De bewoners van deze streek behoren tot de etnische groepen van de Kalanguya en de Ifugao, die hoofdzakelijk leven van het verbouwen van tomaten, gember, kool, bonen en zoete aardappelen.

Pater Bouckaert werkt er enerzijds aan het uitdragen en versterken van het Katholieke geloof en de vorming van leken, maar zet zich ook in om het welzijn van de inheemse bevolking te bevorderen en hun culturele identiteit te behouden. Als centrum van het parochieleven is een kerk noodzakelijk. De kleine houten kapel, die in de 18e eeuw door de gemeenschap zelf werd gebouwd, is half door mieren opgegeten en is al lang veel te klein geworden voor het groeiende aantal Katholieken.

Voor de bouw van een nieuwe, stenen kapel is nog € 25.000 nodig. Helpt u mee? Maak dan uw gift over via deze website of onder vermelding van de code : 329-01-19. Uw gift wordt gebruikt voor de bouw van kapel in Ambaguio of soortgelijke projecten in de regio.