Overheidsinstantie: “Jezus: doden koe is als doden mens”

dinsdag, 12 januari 2021
Nieuws
De Indiase overheidscommissie Rastriya Kamdhenu Aayog (RKA), die verantwoordelijk is voor het welzijn van de heilige koe en het gebruik ervan voor menselijk voordeel, heeft recent een syllabus uitgegeven waarin wordt beweerd dat “Jezus Christus zei dat het doden van een koe gelijk staat aan het doden van een mens.”
20210112 India Modi koe

De online syllabus maakt deel uit van een online examen van het RKA waarin de koe centraal staat. De syllabus bevat vragen en antwoorden, opmerkingen en uitleg om mensen te helpen zich voor te bereiden op het examen. RKA-voorzitter Vallabhbhai Kathiria legde uit dat het examen vooral gericht is op studenten en dient om de nieuwsgierigheid naar het belang van het vee aan te wakkeren. In het deel van de syllabus getiteld “Wat beroemde mensen zeiden over de koe” staat het citaat dat wordt toegeschreven aan Jezus Christus.

De voorzitter van de Global Council of Indian Christians (GCIC), Sajan K George, noemt het citaat een “halve waarheid” en “propaganda om de samenleving te polariseren langs etno-religieuze lijnen.” Het citaat is niet alleen vals, maar volgens hem ook gevaarlijk. Van overheidswege zijn de laatste jaren in veel Indiase staten anti-slachtwetten aangenomen. “Inheemse Christenen zijn bovendien gelyncht voor het villen van dode koeien,” legt hij uit. Zogenaamde “koeienwachten” hebben het gemunt op moslims, stamleden en Dalits en iedereen die rundvlees eet.”

De mensenrechtenorganisatie roept op tot het verwijderen van het Jezus-citaat uit de syllabus, omdat het radicale Hindoe groeperingen zou kunnen aanzetten tot nieuwe moorden. Volgens George is duidelijk dat de syllabus en het examen een publiciteitsstunt zijn, zoals blijkt uit andere beweringen in de handleiding. Naast het citeren van de heilige Veda’s, wordt beweert dat aardbevingen worden veroorzaakt door het slachten van koeien en zelfs dat “in Afrika koemest ooit als brandstof werd gebruikt. Toen kwamen de (christelijke) zendelingen en wezen dit af, waarbij ze aandrongen op het gebruik van hout, en in een oogwenk werd het continent droog en zonder vegetatie.”

Bron: AsiaNews