fbpx

Opleiding van 91 seminaristen van het bisdom Sonson-Rionegro (Colombia)

Project
Overduidelijk is het bisdom Sonson-Rionegro rijk aan roepingen. Het is niet eenvoudig om al deze 91 jonge mannen op één foto te krijgen...... zij zijn de seminaristen die momenteel aan het bisschoppelijk seminarie studeren.
ACN-20180406-69700

Vanaf 1980, het jaar waarin het werd gevestigd, tot aan de dag van vandaag, zijn er in dat bisdom 500 priesters gewijd en dat, ondanks het fijt dat een priester in dit land een groot risico loopt. Onophoudelijk verschijnen er berichten over priesters die vermoord zijn.

De rijkdom aan roepingen betekent natuurlijk ook een weldaad voor de universele Kerk want, tot op de dag van vandaag, zijn al niet minder dan 200 priesters, vanuit het bisdom Sonson-Rionegro als missionaris naar 18 verschillende landen vertrokken, waar een tekort aan priesters is. En herhaaldelijk ontvangt de bisschop vanuit de hele wereld het verzoek om priesters te sturen.

Maar er zijn natuurlijk ook priesters nodig in Colombia zelf. Na 50 jaar burgeroorlog zijn er nog vele wonden te helen. Als het land een betere toekomst tegemoet wil gaan zal verzoening en vergeving hard nodig zijn. Gedurende zijn bezoek aan Colombia in September 2017 hield de Paus een toespraak juist vóór het ‘Kruis van Verzoening’ – een monument ter gedachtenis aan de slachtoffers van de moorden begaan in Villavicencio (het is een kruis zonder corpus). De Paus zei toen: “Zijn lichaam is nu niet meer bij ons aanwezig, maar Zijn goddelijke hulp zal altijd bij ons zijn; Hij ziet ons en houdt van ons. De gebroken en gemartelde Christus is nog intenser Christus voor ons want daarin laat Hij nog weer eens zien dat Hij gekomen is om vóór en met Zijn volk te lijden en Hij overtuigt ons dat haat nooit het laatste woord heeft, dat liefde sterker is dan dood en geweld. Hij leert ons pijn te veranderen in een bron van leven en herrijzen, en dat wij zo van en met Hem de kracht van vergeving en de diepe betekenis van de liefde kunnen leren."

Het behoort natuurlijk ook tot de taak van de priester de mensen te helpen hun pijn te doen veranderen in de vreugde van de verrijzenis.

Kerk in Nood steunt het seminarie ieder jaar om de opleiding van de seminaristen te kunnen bekostigen en dat zullen we ook dit jaar weer doen met € 22.750.

Als u een bijdrage wilt geven voor dit project vermeld dan code: 214-02-79.

Foto: ACN/Kerk in Nood

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.