fbpx

Ook Kerk op Sulawesi getroffen

maandag, 08 oktober 2018
Nieuws
Ook de Katholieke Kerk op het Indonesische eiland Sulawesi is geraakt door de tsunami. Door de vloedgolf staan in het bisdom Manado, in het noorden van het eiland, tenminste 12 kerken onder water.
20180320-Kerk_Zuid_Sulawesi_Credit_Sergey

De ramp op het Indonesische Sulawesi heeft tot dusverre minstens ruim 1700 mensen gedood, een aantal dat waarschijnlijk stijgt stijgen omdat nog steeds lichamen onder het puin van ingestorte gebouwen liggen begraven. Ook zijn tot dusver ruim 2.600 zwaargewonden, 62.000 ontheemden en 70.000 beschadigde huizen geteld. Overlevenden worden geconfronteerd met een tekort aan voedsel, water en brandstof.

Caritas Indonesië
Het bisdom Manado, in het noorden van het land, is ook geraakt door de tsunami. De Katholieke gemeenschap is er weliswaar klein (4% van de bevolking), maar volgens diverse bronnen hard geraakt. Zo staan twaalf kerken onder water, zijn tenminste twee kerken gedeeltelijk vernietigd en hebben ruim 500 priesters, zusters, seminaristen en Katholieke leken door de ramp hun woningen moeten verlaten. Volgens pr. Banu Kurnianto, directeur van Caritas Indonesië, de diaconale tak van de Katholieke Kerk in Indonesië, zijn medewerkers op weg naar het epicentrum van de ramp om hulp te verlenen.

De lokale bisdommen op Sulawesi hebben Kerk in Nood vooralsnog niet om financiële hulp gevraagd voor noodhulp of voor wederopbouw. Wij kunnen daarom niet garanderen dat uw hulp naar deze doelen gaat. Mocht u toch willen doneren, dan kan het zijn dat uw financiële steun gebruikt wordt voor pastorale projecten in de regio.

Bronnen: Kerk in Nood, AsiaNews, UCAnews