fbpx

“Ons land is nu een plas bloed”

dinsdag, 06 oktober 2020
Nieuws
In een bericht van 1 oktober ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Nigeria van de Britse overheersing uitte bisschop Matthew Kukah van Sokoto harde kritiek op de president van het land, Mohammadu Buhari. Hij verwijt hem dat hij er niet in slaagt het voortdurende geweld te beteugelen, waarvan een groot deel gericht is tegen Christenen.
ACN-20181214-81371 Nigeria is een plas bloed

“Waar zijn de Chibok-dochters? Waar is Leah Sharibu? Wie zijn de gesponsorde moordenaars die ons land hebben overspoeld? Ons land is nu een plas bloed. Mijnheer de president, herstart de klok voordat het te laat is. Ik bid voor u dat God uw hart zal raken, zodat u de idealen omarmt van hen die voor u kwamen. Dit is niet het Nigeria waar ze van droomden”, aldus de bisschop in de verklaring die naar de pauselijke stichting Kerk in Nood (ACN) werd gestuurd.

Tegen de achtergrond van de moord op christelijke boeren door grotendeels islamitische Fulani herders, voegde de prelaat eraan toe dat in strijd met de grondwet, “nepotisme de nieuwe ideologie van deze regering is geworden. Door deze ideologie te volgen heeft de president naar schatting 85% van de sleutelposities aan de noordelijke moslims overgedragen en ervoor gezorgd dat de mannen van zijn geloof de teugels van de macht in de meest kritieke gebieden van ons nationale leven in handen houden; de Nationale Assemblee en de Veiligheidsagentschappen!”

Volgens bisschop Kukah is de “president ijverig en gefocused geweest in het nastreven van een agenda die duidelijk vreemd is aan de aspiraties en de hoop van ons volk over religieuze grenzen heen. Nigeria was niets zoals dit voordat hij kwam. Hoe lang zal dit nog duren voordat het in ons gezicht smelt? We leven een leugen en dat weten we. Het bestuur van Nigeria is een criminele onderneming, geen roeping tot dienstbaarheid.”