fbpx

Oekraïne: “Zusters delen met wie nog armer zijn dan zij”

Project
De zusters van de Heilige Familie in Oekraïne hebben dringend uw hulp nodig. Door de coronapandemie krijgen zij geen inkomsten, waardoor zij in nood verkeren.
Help for 52 sisters of the "Sestry Presv. Rodyny" sisters of the Holy Family in Lviv

In normale tijden geven de zusters, die werkzaam zijn in acht verschillende centra, catechese in de parochies en scholen en werken ze in de sacristieën. Door de pandemie zijn de catechisatielessen echter opgeschort en wordt de liturgie alleen nog maar online gevierd. Ook de retraites, die een belangrijk deel van de inkomsten van de congregatie uitmaakten, zijn geannuleerd. De zusters zijn hun belangrijkste bronnen van inkomsten daarmee kwijtgeraakt.

Hoewel ze zelf in nood verkeren, delen de zusters het weinige dat ze hebben met hen die nog armer zijn dan zijzelf. Zij koken nog steeds maaltijden voor de eenzamen en behoeftigen en kopen levensmiddelen voor wie in grote nood verkeren. Ook verbouwen de zusters in het provinciehuis in Lviv groenten en produceren ze noedels voor de verkoop, om daarmee iets bij te dragen aan hun eigen levensonderhoud.

Helpt u deze 51 zusters in deze moeilijke tijden? Met een bijdrage van € 42 kan een enkele zuster een maand lang rondkomen en belangrijk werk, als uiting van de christelijke naastenliefde, blijven doen. Doneer online of maak uw gift over onder vermelding van code: 438-05-39. Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio.