fbpx

Novicen Oekraïne zegen voor de jongeren

Project
Steun de vorming van 13 novicen van de congregatie 'Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matarà' in Oekraïne.
ACN-20190509-87583

De congregatie Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matarà is gezegend met een groot aantal roepingen in Oekraïne. Momenteel worden 13 jonge novicen in Ivano-Frankivsk voorbereid op hun definitieve inkleding voor een leven waarin zij voor altijd ten dienste willen staan van God en van hun medemens. De meesten van hen zijn ongeveer 20 jaar.

De zusters van deze orde begeleiden jongeren, organiseren retraites, geven godsdienstlessen en nemen de zorg voor weeskinderen, oude mensen en zieken op zich die in de Oekraïne vaak in erbarmelijke omstandigheden leven. De jonge novicen helpen ook bij het organiseren van zomerkampen voor kinderen en jongeren, waarbij de deelnemers zich kunnen ontspannen en amuseren en tegelijkertijd hun geloofskennis verdiepen. Voor de jonge zusters is dit een goede oefening voor het werk in de catechese.

Vorig jaar zijn enkele zusters met een groep van 50 jongeren naar Italië geweest voor een jeugdbijeenkomst . Ondanks de lange en vermoeiende reis was het enthousiasme groot. Zuster Maria Cristiana, hoofd van de novicen, vertelt: “Ik heb jongeren nog nooit zó enthousiast gezien over de waarheid en hun gemeenschappelijke ervaring.” De zusters organiseren ook bedevaarten te voet naar het heiligdom van Krylos. Tijdens de wandeling van zo’n 25 kilometer wordt er gebeden en gezongen. De zusters zijn echter ook beschikbaar voor persoonlijke gesprekken, een gelegenheid voor de jongeren om vrij over hun moeilijkheden te praten en vragen te stellen over het christelijk geloof. Vorig jaar hebben zo’n 400 jongeren deelgenomen.

Kerk in Nood wil de vorming van de novicen graag steunen. Met een bijdrage van €600 per zuster kunnen de 13 novicen hun vorming voortzetten. Helpt u mee? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van code: 438-05-79. Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio.