fbpx

Noodhulp nodig voor Haïti

maandag, 16 augustus 2021
Nieuws
De verwoestende aardbeving met een kracht van 7,2 heeft de stad Les Cayes in Haïti afgelopen zaterdag hard getroffen. Kerk in Nood heeft zich in gebed solidair verklaard met Haïti en heeft onmiddellijk een noodhulppakket van een half miljoen euro voor de Haïtiaanse bevolking goedgekeurd.
Zware aardbeving in Haïti op 14 augustus 2021

Hartverscheurende berichten komen uit Haïti. Politieke conflicten teisteren het land sinds 2019. De president Jovenel Moïse werd in juli vermoord. Er is een golf van geweld en ontvoeringen. Het land heeft te maken met droogte en gebrek aan water. De plattelandsbevolking is in armoede gestort.

Bovenop dit alles heeft de aardbeving van zaterdag duizenden gezinnen in een situatie gebracht die nog erger is dan al de rest.

Het is een onmogelijke situatie, en de mensen zijn in totale shock.

De verwoestende aardbeving met een kracht van 7,2 heeft de stad Les Cayes afgelopen zaterdag hard getroffen. Volgens voorlopige informatie van het Haïtiaanse bureau voor burgerbescherming zijn er tot dusver in totaal meer dan 1.300 mensen omgekomen en zijn er minstens 5.700 gewonden gevallen.

Kerk in Nood heeft zich in gebed solidair verklaard met Haïti en heeft onmiddellijk een noodhulppakket van een half miljoen euro voor de Haïtiaanse bevolking goedgekeurd.

Helpt u mee om deze noodhulp mogelijk te maken?