fbpx

Nog vier priesters en dochter van een dominee ontvoerd in Nigeria

donderdag, 07 juli 2022
Nieuws
Na de moord op twee priesters in Nigeria, een land dat door criminaliteit wordt geteisterd, zijn de afgelopen week opnieuw vier priesters en de dochter van een dominee ontvoerd. Twee zoons werden vermoord. De dominee en zijn vrouw liggen in het ziekenhuis. Drie van de priesters zijn inmiddels vrijgelaten.
20220707 NigeriaEndo_2 priests

Zaterdag werden twee priesters, die terugkwamen van een conferentie in de staat Edo, door gewapende mannen aangehouden en uit hun auto de wildernis in gedreven. De priesters, Peter Udo en Philemon Oboh, zijn beiden afkomstig uit het bisdom Uromi. Woensdagavond meldde het bisdom dat beiden inmiddels zijn vrijgelaten.

Ontvoerd uit pastorie
Maandag werd de ontvoering van een derde priester gemeld in een verklaring van het bisdom Kafanchan, gestuurd naar Kerk in Nood (ACN). Pater Emmanuel Silas kwam niet opdagen voor de ochtendmis, en is vermoedelijk in de vroege uren van maandag ontvoerd uit de pastorie van de katholieke kerk St. Charles in Zambina, in de staat Kaduna. Gisteren meldde het bisdom In een brief aan Kerk in Nood dat pr. Silas op 4 juli is vrijgelaten.

Aanval op woning dominee
In Mubi, Adamawa State hebben gewapende mannen dinsdagavond naar verluidt de woning van dominee Daniel Umaru aangevallen, zijn twee zonen gedood en zijn 13-jarige dochter ontvoerd. De dominee zelf werd in zijn been geschoten en vecht voor zijn leven in een ziekenhuis terwijl zijn vrouw momenteel in coma ligt als gevolg van de shock.

Priester vroeg op weg
Het bisdom Otukpo meldt vandaag in een bericht aan Kerk in Nood dat pater Peter Amodu, een missionaris van de congregatie van de Heilige Geest woensdagochtend rond vijf uur werd ontvoerd toen hij onderweg was om de heilige Mis te vieren in Okwungaga-Ugbokolo.

Bronnen: Kerk in Nood, Niafroblog