In een gesprek met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN), enkele minuten na het vonnis, vertelde advocaat Khalil Tahir Sandhu opgelucht te zijn dat zijn cliënt eindelijk vrijkomt. “Het is fantastisch dat Imran is vrijgesproken van alle aanklachten tegen hem.” In juni vertelde Sandhu in een interview met Kerk in Nood al over de vele tegenstrijdigheden in ooggetuigenverklaringen wat betreft de vermeende datum en het tijdstip van de misdaad. Ook betwijfelde hij of ooggetuigen wel Arabisch konden lezen. Daarmee kwam het verhaal dat Masih boeken verbrandde die verzen uit de Koran bevatten op losse schroeven te staan. Sandhu: “In ons land gebeurt het zo vaak dat ze eerst de verdachte arresteren en pas later het bewijs controleren.”
De advocaat prees het besluit van het Hooggerechtshof van Lahore en zei dat veel rechters bang zijn voor een vijandige reactie van islamitische meutes die vastbesloten zijn om degenen te straffen - vooral van religieuze minderheden - die worden beschuldigd van godslastering. Wel blijft hij achter met een levensgrote vraag: “Wie is verantwoordelijk voor het feit dat hij meer dan 11 jaar achter de tralies heeft moeten zitten voor een misdaad die hij nooit heeft begaan? Masih was nog maar een tiener toen het vermeende incident plaatsvond. Tijdens zijn lange jaren van eenzame opsluiting in de centrale gevangenis van Faisalabad zijn de ouders van Imran van verdriet gestorven.”
De zaak Imran Masih verscheen in het recent door Kerk uitgegeven rapport Gevangen om hun geloof – Laat hen vrij over Christenen die ten onrechte gevangen worden gehouden om hun geloof.