Moeder smeekt om bevrijding dochter (15) van Boko Haram

donderdag, 03 januari 2019
Nieuws
De moeder van Leah Sharibu (15), de Nigeriaanse Christen die al tien maanden in handen is van terreurbeweging Boko Haram, vraagt ​​de wereldgemeenschap “te bidden voor haar totdat ze terugkomt.”
ACN-20181214-81363-Leah-Sharibu

Leah (15) werd samen met 110 andere studenten ontvoerd door Boko Haram op 19 februari 2018 van een internaat in de stad Dapchi. Een maand later stierven enkele meisjes in gevangenschap en werden alle anderen vrijgelaten, op Leah na. Volgens de studentes die terugkeerden, was Leah de enige Christen van de groep en probeerden de terroristen haar te dwingen zich tot de Islam te bekeren. De tiener weigerde.

"Levenslang slaaf"
Leah’s moeder, Rebekah, vraagt om gebed voor haar dochter: “Ik weet dat gelovigen over de hele wereld bidden en smeken om de vrijlating van mijn dochter, maar ik heb mijn Leah nog steeds niet gezien. Ik smeek Christenen: word niet moe van het bidden voor haar tot ze terugkomt.” Haar weigering om haar geloof in Christus af te vallen, heeft ook veel impact gehad op haar vader Nathan: "Het vertrouwen en geloof van mijn dochter heeft me doen inzien dat ik onder hetzelfde dak heb geleefd met een bewonderenswaardige discipel van Christus. Ik ben zeer bemoedigd door haar sterke geloof in de Heer en haar weigering om Christus te verloochenen, zelfs met de dood door Boko Haram voor ogen.” In oktober bracht de terroristische groep een video uit met de bedreiging Leah haar leven lang als slaaf te houden.

Meer dan 2000 gevangenen
Bisschop Ignatius Kaigama, aartsbisschop van Jos, roept op tot gebed voor alle mensen in handen van de terroristen: "Ik nodig jullie allen uit om te bidden; voor Leah en voor al wie gevangen zijn omdat ze weigeren om hun geloof te verzaken. In het licht van een mogelijke dood, valt Leah op door haar moed in het behouden van haar christelijk geloof en identiteit. We moeten bidden voor alle mensen die worden vastgehouden, getraumatiseerd en in groot gevaar zijn in de handen van de terroristen.” Geschat wordt dat meer dan 2000 vrouwen, meisjes en jonge mannen in gevangenschap van Boko Haram leven. Gevangenen worden gedwongen zich te bekeren en worden regelmatig uitgehuwelijkt aan militanten. Zij die weigeren, lijden onder extreem geweld.

Kerk in Nood steunt de opvang van vluchtelingen voor Boko Haram, de zorg voor slachtoffers en de wederopbouw van vernietigde kerkeigendommen in Nigeria. Wilt u hieraan bijdragen, doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van ‘Nigeria.’