fbpx

Mexico: Twee jonge mannen doodgeschoten bij een kerk

dinsdag, 21 mei 2019
Nieuws
Twee jonge mannen die een Mis wilden vieren voor de 15e verjaardag van een meisje in de Mexicaanse deelstaat Veracruz zijn zaterdag doodgeschoten op de parkeerplaats van de kerk.
ACN-20180228-68617-Avond-van-de-Martelaren-Mexico

Volgens berichten in de media en een verklaring van bisschop Eduardo Patino Leal van Cordoba vond de aanval op 18 mei plaats rond 18.00 uur in de stad Fortin de las Flores, ongeveer 200 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. De schutters kwamen uit hun voertuigen en schoten vanaf de straat naar de jongemannen – wier namen en leeftijden niet zijn vrijgegeven – toen deze aankwamen in de parochie Onze Vrouw van Guadalupe.

De parochiepriester, pr. Jorge Montenero Diaz, stuurde de aanwezigen die wachtten op de Mis de kerk in "toen talloze schoten werden gehoord." Dat staat in de verklaring van de parochie. "Het is niet de eerste keer dat aanvallen in de buurt van kerken, scholen of bedrijven worden gepleegd op klaarlichte dag", aldus bisschop Patino. "Van de autoriteiten eisen we realistische en efficiënte plannen tegen de georganiseerde misdaad en de corruptie, die tot zoveel agressie leidt​​ en waaronder de samenleving lijdt: de vermissingen, ontvoeringen, schietpartijen, afpersing en de toename van verslavingen.”

In de eerste drie maanden van 2019 zijn in Mexico bijna 8.500 mensen vermoord, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. President Lopez Obrador heeft beloofd om de oorzaken van het geweld in Mexico te bestrijden: armoede en corruptie. Hij heeft ook herhaaldelijk gezegd dat hij een land in puin heeft geërfd.

In een verklaring van 19 maart riepen de bisschoppen van Mexico op tot actie tegen de onveiligheid en tot "herstel van het gevoel van de heiligheid van het leven van de persoon en van essentiële waarden".

Bron: Crux