Mexico: 12 priesters overleden aan COVID-19 in twee maanden

woensdag, 28 juli 2021
Nieuws
Uit recent onderzoek blijkt dat de afgelopen twee maanden tenminste 12 Mexicaanse priesters en een zuster zijn overleden aan de COVID-19 pandemie in Mexico.

In totaal zijn tijdens de pandemie in Mexico vijf bisschoppen, 232 priesters, zes mannelijke religieuzen, negen vrouwelijke religieuzen en 12 diakens overleden. Het aartsbisdom Guadalajara is het zwaarst getroffen, met 25 priesters die aan de ziekte zijn overleden.

In haar analyse wijst de CCM, dat het onderzoek gelastte, op het ontbreken van ‘een officieel verslag’ van bisschoppen die gevaccineerd zijn tegen COVID-19 in Mexico. Daarnaast wijst de organisatie op het ontbreken van een telling per bisdom en aartsbisdom om een algemeen overzicht mogelijk te maken van permanente diakens, priesters, plaatselijke ordinarissen en hulpbisschoppen, alsmede zusters die gevaccineerd zijn. “Dit is een grote leemte gezien de noodzaak om de maatregelen na te gaan die een veilige terugkeer naar de kerken mogelijk maken en ook van degenen die leiding geven aan een gemeenschap”, aldus het CCM-rapport.

Volgens cijfers van de Mexicaanse regering zijn in totaal meer dan 2,7 miljoen besmet geraakt in het land, met meer dan 238.000 sterfgevallen. Op dit moment zijn er naar schatting meer dan 109.000 actieve gevallen. Nog maar 23,9 miljoen mensen op een totale bevolking van 130,2 miljoen hebben een volledige dosis van het COVID-19-vaccin ontvangen.