fbpx

Mexicaanse parochie herdenkt slachtoffers met 130.000 kaarsen

donderdag, 28 juli 2022
Nieuws
Een Mexicaanse parochie zal de slachtoffers van geweld in het land herdenken met 130.000 kaarsen. De kaarsen worden aangestoken in de nacht van 30 juli, de Dag van Gebed voor Vrede waartoe de Mexicaanse bisschoppenconferentie heeft opgeroepen.
20091018kindkaarsa

In een videoboodschap herinnert pater Alberto Medel, pastoor van de Onze Vaderparochie in het bisdom Xochimilco, ten zuiden van Mexico-Stad, aan de uitnodiging van de bisschoppenconferentie om te bidden voor de daders en de civiele autoriteiten, “opdat zij hun hart openen voor deze situatie van ontketend geweld die wij meemaken en die al zoveel levens heeft geëist en al zoveel pijn heeft veroorzaakt.”

Volgens Mexicaanse media zijn er in de drieënhalf jaar dat president Andrés Manuel López Obrador aan het bewind is, bijna 130.000 mensen vermoord in Mexico, waaronder 7 priesters. Wanneer de president zijn termijn van zes jaar volmaakt, zou dit de meest gewelddadige regeerperiode in de geschiedenis van Mexico kunnen zijn. Volgens officiële cijfers zijn er alleen al van 1 januari tot 24 juli van dit jaar in Mexico 14.943 moorden gepleegd.

In zijn videoboodschap vraagt pastoor Medel deel te nemen aan de wake via YouTube en Facebook. “We zijn een kleine parochie, maar hebben een heel groot hart en willen iedereen omarmen en dit signaal uitzenden, dat een teken van geloof is en een manier om degenen die de beslissingen moeten nemen te vertellen dat het noodzakelijk is dat er recht wordt gedaan, zodat er vrede kan zijn.”

Bron: KNA