De politie arresteerde twee zusters in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, en hield hen enkele uren vast in het laatste anti-christelijke incident veroorzaakt door Hindoe-extremisten. De twee zusters waren bezig een bus te halen, toen ze met geweld werden gegrepen door een groep radicalen. De meute bracht hen, samen met nog vijftig andere Christenen, naar een politiebureau brachten, waar ze werden beschuldigd van ongeoorloofde bekeringsactiviteiten.
"Het incident vond plaats in Mau, een district in het oosten van Uttar Pradesh," zei pater Anand Mathew, van de Indiase Missionarissenvereniging vanuit Varanasi aan AsiaNews. "Rond het middaguur viel een menigte extremisten een groep christenen aan die verzameld waren voor de zondagsviering. De twee vrouwelijke religieuzen, zuster Gracy Monteiro en zuster Roshni Minj, van de congregatie van de Franciscanessen Ursulinen, maakten geen deel uit van de groep, maar wachtten aan een nabijgelegen halte op een bus naar Varanasi", legde Pater Mathew uit. "Maar ook zij werden naar het politiebureau gesleept en pas om 18.00 uur vrijgelaten, na druk van hooggeplaatste politiefunctionarissen uit de hoofdstad van de deelstaat."
Dominee Abraham Shakil (foto), zijn vrouw Pratibha, en het echtpaar waar de Evangelischen bijeenkwamen voor een gebedsbijeenkomst werden gearresteerd. Dit gebeurde nadat Hindoe-extremisten een klacht tegen hen hadden ingediend "wegens belediging van de Hindoegoden, de premier en de regeringsleider van Uttar Pradesh. "Het feit dat ook de zusters doelwit zijn geworden, wijst op een sinistere nieuwe ontwikkeling in de huidige golf van antichristenvervolging," merkte Sajan K George op, voorzitter van de Global Council of Indian Christians (GCIC). "In het huidige politieke klimaat in India betekent het dragen van een religieus habijt dat je door rechtse burgerwachten wordt aangemerkt als een 'doelwit' of een 'bekeringsagent. Afgelopen maart werden in Uttar Pradesh ook al twee zusters gedwongen uit een trein te stappen." Volgens George is de lokale nieuwe anti-bekeringswet een instrument voor politiek misbruik dat gericht is op het aanwakkeren van haatgevoelens tegen de kleine christelijke gemeenschap voor electorale doeleinden met het oog op de parlementsverkiezingen voor deelstaten van 2022.
Foto: GCIC