fbpx

Massabetoging Christenen tegen moordpartijen door Fulani

woensdag, 16 mei 2018
Nieuws
In Nigeria wordt op 22 mei een massabetoging gehouden om te protesteren tegen de aanhoudende moorden op Christenen door islamitische Fulani-herders.

Sinds het begin van dit jaar zijn bij aanvallen al meer dan 100 Christenen vermoord. Alleen al bij de laatste aanslag, op 24 april op de parochiekerk van St. Ignatius van Ukpor in Mbalom, kwamen 19 gelovigen om, onder wie twee priesters.

De massabetoging wordt gehouden in Makurdi, de hoofdstad van Benue. Deze staat in het centrum van Nigeria kent veel spanningen tussen Moslims, die merendeels in het noorden wonen, en Christenen die in het zuiden wonen. De twee vermoorde priesters zullen dezelfde dag begraven worden.

De Nigeriaanse bisschoppenconferentie heeft alle bisdommen in het land uitgenodigd "om een ​​vreedzame bijeenkomst, processie of rozenkransgebed te organiseren of een andere passende solidariteitsdemonstratie terwijl de betoging in Makurdi plaatsvindt.” Ook worden gelovigen uitgenodigd om naar Makurdi te komen voor de landelijke demonstratie. Verwacht wordt dat veel bisschoppen, priesteres, religieuzen en gelovigen gehoor geven aan de oproep.

Bron: Fides