fbpx

‘Lockdown’ bloemen voor Onze-Lieve-Vrouw

dinsdag, 02 juni 2020
Nieuws
Een 13-jarig katholiek meisje tekende en bood haar 'lockdown bloemen' aan als teken van devotie tot Onze-Lieve-Vrouw tijdens de Maria-maand mei, die eergisteren eindigde.
20200602 India Lockdown bloemen

Door de opsluitingsmaatregelen tegen het coronavirus was Meghanjali Majhi niet in staat om in het bos verse bloemen te verzamelen om Moeder Maria aan te bieden. Om haar verering aan de Maagd uit te drukken, besloot ze haar eigen artistieke talent te gebruiken, het schilderen van bloemen op vellen papier: “Ik ben ervan overtuigd dat Maria mijn bloemen zal ontvangen als symbool van mijn devotie en respect, en zal bemiddelen om de pandemie te stoppen”, vertelde Majhi tegen AsiaNews.

Voor Majhi zijn de rozenkrans en het gebed tot Maria krachtige middelen om het Corona-virus te bestrijden. De jonge katholiek vertelt over het feit dat zij zich door Maria heeft laten inspireren om lief en aardig te zijn voor iedereen: “Dankzij haar voorspraak ben ik gezond, kan ik studeren en mezelf ontplooien in het leven”.

Majhi’s werk heeft de aandacht getrokken en veel bewondering van mensen gewekt: “Ze is een modelstudent, ook met talent voor dans en zang. Ik ben trots op de creatieve manier waarop ze Maria heeft aangeroepen tijdens de periode van beperking”, zegt zuster Maria Goretti Senapti, overste van het klooster van Santa Caterina in Raikia, en secretaris van de aangesloten middelbare school waar Majhi student is.

Het leven is in het verleden hard geweest voor Majhi. Haar moeder Santojini herinnert zich hun vlucht naar de jungle tijdens het antichristelijke geweld in 2007 en 2008: “Dankzij de tussenkomst van Onze-Lieve-Vrouw zijn we gered van de aanvallen van Hindoeïstische fundamentalisten in het Kandhmal-gebied”.

Bron: AsiaNews/Purushottam Nayak