fbpx

Leerlingen Libanon tot kinderen: “Bid mee op 18 oktober!”

maandag, 11 oktober 2021
Nieuws
Een grote groep leerlingen in Libanon heeft andere kinderen opgeroepen om zich op volgende week maandag, 18 oktober, aan te sluiten bij de actie “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans.’  
Fr. Raymond Abdo is praying the rosary with children in Lebanon August 2021

Kinderen van een school geleid door de Karmelieten in Kobayat, in de buurt van Tripoli in Libanon, dankten de Heilige Maagd Maria voor het feit dat twee van hun schoolgenoten van een bosbrand zijn gered. Ook riepen ze kinderen over de hele wereld op om op 18 oktober mee te doen aan deze steeds populairder wordende rozenkranscampagne.

Pater Raymond Abdo, provinciaal van de Karmelieten in Libanon, legde Kerk in Nood (ACN) uit hoe de kinderen van de Al-Carmelia Mejdlaya-school samenkwamen op een door de bosbrand verbrande helling om te bidden. “We wilden een soort symbolisch gebaar maken, te midden van een dode en uitgebrande natuur, om dank te zeggen voor de bescherming van Onze Lieve Vrouw, voor de twee kinderen die gered zijn door het Rode Kruis en om zoveel mogelijk andere kinderen aan te moedigen zich toe te vertrouwen aan de kracht van het gebed.”

De leerlingen van de school, die twee jaar geleden haar leerlingen en personeel toevertrouwde aan de bescherming van Onze Lieve Vrouw van Fatima, baden ook voor hun eigen land en voor de vrede in de wereld. “De Maagd Maria beschermt en luistert naar onze kinderen. We hebben hen verteld dat op 18 oktober vele kinderen over de hele wereld samen dit gebed zullen opzeggen.”

Elk jaar, in de aanloop naar 18 oktober, steunt Kerk in Nood de populaire actie, ‘Een miljoen Kinderen Bidden de Rozenkrans.’ Vorig jaar hebben een recordaantal kinderen deelgenomen. Ook dit jaar hebben zich al meer dan 120.000 kinderen ingeschreven, waaronder de leerlingen van de Al-Carmelia school in Libanon.

Op 18 oktober om 19 uur bidden we in Nederland via Zoom eveneens de rozenkrans met kinderen. Mgr. Mutsaerts, geestelijk assistent van Kerk in Nood Nederland, zal dan samen met enkele gezinnen vanuit de Sint-Petruskerk in Oisterwijk voorgaan in gebed. Doe mee, via Zoom of elders, en laat weten dat je meebidt! Meld je aan op kerkinnood.nl/kinderen