fbpx

Leah Sharibu: een jaar in gevangenschap

dinsdag, 19 februari 2019
Nieuws
Vandaag markeert precies een jaar sinds de ontvoering van de 15-jarige Leah Sharibu door terroristen van Boko Haram uit Dapchi in het noordoosten van Nigeria.
ACN-20181214-81363-Leah-Sharibu

In gesprek met Kerk in Nood (ACN) vertelde voorganger Gideon Para-Mallam, de woordvoerder van de Sharibu-familie over de huidige situatie: "Ik heb net gesproken met Leah’s ouders, Nathan en Rebecca Sharibu. En heb toen met beiden gebeden. De ouders zijn sterk in hun geloof in Christus en geven niet op, maar je kunt de pijn in hun hart voelen. Mijn eigen hart is ook zwaar. Ik vertelde hen over de inspanningen van alle christenen over de hele wereld, waaronder Kerk in Nood. Ze hebben mij persoonlijk gevraagd iedereen te bedanken die hen bijstaat, zowel lokaal als internationaal. "

Volgens Para-Mallam is Lea een heldin van het christelijk geloof in de 21e eeuw. “Ze is een icoon van het geloof van de jonge generatie christenen, maar ook een symbool van veerkracht van het geloof in het noordoosten van Nigeria, van een volk dat al zo lang onder vervolging te lijden heeft. God geeft een krachtig getuigenis door de gevangenschap en moed van Leah. Het christendom kan nooit worden vernietigd door Boko Haram of welke andere kracht op aarde dan ook: geestelijk of fysiek – tijdelijk of op lange termijn."

"De God van gerechtigheid regeert", benadrukt de Evangelische voorganger. "Boko Haram zal niet ontsnappen aan Gods goddelijke gerechtigheid en tussenkomst.” Hij vraagt om de vrijlating van Leah maar ook de onbekenden – moslims en christenen – die gevangen worden gehouden door de terroristische groep. "Mijn oproep en vraag aan Boko Haram is; waar is jullie menselijkheid? Stel je voor dat Lea je dochter was. Zou je het goed vinden wat je haar tegen haar wil en toestemming in aandoet? God dwingt nooit iemand om zich te bekeren!"