fbpx

Kerkleiders in Sri Lanka doen een beroep op kalmte na botsingen tussen Christenen en Moslims

donderdag, 09 mei 2019
Nieuws
Het hoofd van de rooms-katholieke kerk in Sri Lanka heeft opgeroepen tot kalmte na confrontaties tussen Christenen en Moslims in Negombo.
SRI_LANKA_-_0422_-_Bombe_a_Pasqua_UPDATE_vittime_e_arresti_1

Ongeveer 40 kilometer ten noorden van Colombo, ligt Negombo de thuisbasis van de Sint-Sebastiaanskerk, één van de drie kerken die op Paaszondag door een bomaanslag door extremisten werd getroffen.

Volgens rapporten zijn veiligheidstroepen naar Negombo gestuurd om een ​​avondklok in te stellen nadat winkels, huizen en voertuigen die door Moslims werden beheerd, beschadigd raakten tijdens confrontaties tussen Moslims en Christenen. Er zijn twee arrestaties verricht in verband met de schermutselingen en de politie beweert dat het geweld werd aangewakkerd door een door alcohol gedreven geschil tussen twee groepen.

"Ik doe een beroep op alle Katholieke en Christelijke broeders en zusters om zelfs niet maar één Moslimpersoon pijn te doen omdat zij onze broeders zijn, omdat zij deel uitmaken van onze religieuze cultuur," zei kardinaal Malcolm Ranjith, aartsbisschop van Colombo, in een videoboodschap. "Vermijd daarom alstublieft om ze pijn te doen en probeer een betere geest van begrip en goede relaties tussen alle gemeenschappen van Sri Lanka te creëren."

St. Sebastian’s Church was een van de meest getroffen locaties die werden aangevallen door extremisten op Paaszondag. Volgens lokale rapporten werden meer dan honderd Christenen gedood toen een zelfmoordterrorist de kerk aanviel terwijl een Paaszondagdienst werd gehouden.

Bron: persecution.org.