Kerkenloop

Project
Inwoners van Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar lopen, fietsen en wandelen op 17 juni voor de wederopbouw van huizen van gevluchte Christenen in Irak.
Gevluchte-kinderen-in-Erbil

De Rooms-Katholieke Parochie H. Augustinus organiseert in samenwerking met de Protestantse Kerk Wassenaar en Kerk in Nood op zondagmiddag 17 juni een ‘kerkenloop’.

De volledige opbrengst van de inschrijvingsgelden gaat naar de wederopbouw van huizen voor Christenen in Irak die moesten vluchten voor Islamitische Staat. Ruim 12.000 huizen werden door de terroristen gemarkeerd, gebruikt en vernietigd. Nu IS uit de vlakte van Nineveh is verjaagd, willen de vluchtelingen die in Noord-Irak werden opgevangen terugkeren naar de dorpen waar ze zijn opgegroeid en naar hun huizen. Voor gemiddeld € 2.000 kan een huis worden opgeknapt.

Doe mee!
Help je mee? Loop, fiets of wandel dan de route (of een deel ervan) en neem je buurvrouw, je tante, je oom, je collega’s, je voetbalteam of je hele klas mee! Er kan gestart worden vanaf de deelnemende kerken. Het startsein klinkt om 13.00 uur. Een overzicht van de deelnemende kerken en route volgt na inschrijving en later op deze website. Het minimale inschrijfbedrag bedraagt:

  • € 2,50 voor deelnemers tot 18 jaar
  • € 5,00 voor volwassenen

Een hoger bedrag wordt zeer gewaardeerd en gaat voor 100% naar de wederopbouw van huizen op de vlakte van Nineveh in Irak. Opgeven kan via onderstaand formulier.

Wil of kun je niet deelnemen, maar draag je dit initiatief een warm hart toe? Bid dan mee voor een geslaagde terugkeer van de gemeenschap of draag uw steentje bij via de doneerknop.

NB: Deelname aan de ‘kerkenloop’ is op eigen risico. Inschrijvingsgelden worden niet retour gegeven bij afmelding. De opbrengst van deze actie komt volledig ten gunste aan Kerk in Nood. Het evenement is voor ‘fun’. Er is geen tijdsregistratie en er worden geen prijzen uitgereikt.