Kerk vraagt premier om bescherming

dinsdag, 27 maart 2018
Nieuws
De Indiase kardinaal Oswald Gracias heeft premier Narendra Modi opgeroepen vastberaden op te treden tegen geweld tegen religieuze minderheden.
20180327-Kardinaal-Oswald-Gracias

Volgens de christelijke organisatie ‘Persecution Relief’ is het aantal geweldsincidenten tegen christenen de laatste jaren verdubbeld. De oorzaak daarvan is dat hindoe-nationalisten christenen ongehinderd kunnen afschilderen als vijanden van de staat. Kordaat overheidsingrijpen zal de angst in de gemeenschappen verminderen en verder geweld voorkomen, aldus de voorzitter van de Indiase bisschoppenconferentie. "Dergelijke aanvallen druisen in tegen de wet en schaden India", aldus de kardinaal. Hij had een gesprek onder vier ogen met de premier, die behoort tot de dominante hindoe-nationalistische partij BJP.

Premier van alle Indiërs
Modi verzekerde de kardinaal tijdens het uitzonderlijke gesprek ervan dat de eerste prioriteit van de regering het welzijn van de mensen en armoedebestrijding is. Hij noemde zichzelf “premier van alle Indiërs, ongeacht kaste of religie”.

Pausbezoek op de lange baan
Ook kwam het pausbezoek ter sprake dat voor dit jaar gepland stond maar waarvoor de regering een officiële uitnodiging moet laten uitgaan. Daar is nog steeds het wachten op. Volgens waarnemers is het zeer onwaarschijnlijk dat Modi de paus voor de verkiezingen van april volgend jaar zal uitnodigen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Fides/Kath.net