fbpx

Kardinaal betreurt heropleving terrorisme

dinsdag, 16 januari 2018
Nieuws
Volgen de Nigeriaanse prelaat kardinaal Onaiyekam heeft het overgrote deel van de Nigerianen hun vertrouwen in de regering van president Muhammada Buhari, die in 2015 aantrad, verloren.

“We liggen allemaal onder vuur, Christenen zowel als Moslims”, aldus kardinaal John Onaiyekam van Abuja in een interview met het nieuwsagentschap SIR. "Uit al deze aanvallen op kerken, moskeeën, uit gewapende overvallen en kidnappings wordt duidelijk dat we een overheid hebben die niet stabiel is en ons geen veiligheid kan bieden. Niet alleen de Christenen worden aangevallen, de Moslims net zo goed”, voegde hij eraan toe. Volgens de kardinaal kunnen aanvallen op kerken aangevallen niet worden gezien als een aanval van Moslims op Christenen, "maar eerder als het werk van fanatieke criminelen."

Het land is, met 186 miljoen inwoners, het dichtst bevolkte van Afrika. Nigeria bestaat uit 50 % Moslims, 40 % Christenen en 10 % inheemse geloven. Sinds 2013 zijn 2,3 miljoen mensen hun huizen ontvlucht vanwege de activiteiten van de terroristische beweging Boko Haram.