fbpx

Islamitische Staat claimt doden vier christenen

woensdag, 04 april 2018
Nieuws
Vier leden van een christelijk gezin werden maandag door geweervuur ​​gedood in de Pakistaanse stad Quetta bij een aanval waarvoor Islamitische Staat de verantwoordelijkheid opeiste.
20120117_004

Riskjarit
Mannen op twee motorfietsen vielen het gezin aan tijdens een riksjarit in een christelijke buurt. Het gezin uit de provincie Punjab was in de hoofdstad van de provincie Balochistan om met Pasen familieleden te bezoeken. Volgens Dawn, een krant uit Karachi, zijn de overledenen Imran Masih, Tariq Masih, Pervez Masih en Firdus Bibi. Sehar Pervez, een meisje van ongeveer 12 jaar oud en een dochter van een van de overledenen, raakte gewond bij de aanslag.

Islamitische Staat
"Het lijkt een gerichte aanval te zijn geweest", vertelde de provinciale politieambtenaar Moazzam Jah Ansari aan Reuters. "Het was een daad van terrorisme." Islamitische Staat heeft op 3 april de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag via het eigen nieuwskanaal.

Recente incidenten
In een afzonderlijk incident in Quetta op dezelfde dag werden vijf mensen gedood na een protest door Sjitische Moslims, eveneens een etnische minderheid in Pakistan. De staatsgodsdienst van Pakistan is de Islam en ongeveer 97 procent van de bevolking is moslim. Christenen zijn de afgelopen jaren regelmatig doelwit van terroristische aanslagen en vervolgingen wegens godslastering. Bij een aanval op december 2017 op een Methodistenkerk in Quetta werden acht mensen gedood.

Bron: KNA