fbpx

Indonesië: politie verijdelt aanslag Kerstmis

maandag, 17 december 2018
Nieuws
De Indonesische contraterrorisme-eenheid heeft recent twee terreurverdachten gearresteerd die aanslagen hadden gepland tijdens de viering van Kerstmis en Nieuwjaar.

De woordvoerder van de nationale politie, brigadier-generaal Dedi Prasetyo, vertelde verslaggevers donderdag dat de aanvallen ergens in de provincie West-Java zouden worden gepleegd. De twee verdachten werden alleen geïdentificeerd met hun initialen, B. en M.I. Beide mannen behoren tot het aan Islamitische Staat (IS) gelieerde Jamah Ansyarut Daulah (JAD) en werden gearresteerd in Yogyakarta, in centraal Java. "De twee komen uit één terroristisch netwerk en we onderzoeken nu de bewegingen van dit netwerk op Java. Hopelijk kunnen we het netwerk ontmantelen. Dat zou de sfeer rond Kerstmis en Nieuwjaars ten goede komen.”

Volgens de Bangkok Post heeft de districtsrechtbank van Jakarta de politieke tak van Jamah Ansyarut Daulah in juli ontbonden, als onderdeel van de inspanningen om terroristische cellen in de meest bevolkte islamitische natie ter wereld te beperken. In de afgelopen jaren heeft JAD meerdere terroristische aanvallen gelanceerd – ook op Christenen – die tientallen levens hebben geëist.

Bronnen: International Christian Concern/Bangkok Post