fbpx

In één week 35 christenen vermoord in Burkina Faso

donderdag, 03 oktober 2019
Nieuws
Bij in totaal vier aanvallen in Burkina Faso zijn in één week 35 christenen gedood door islamitische terroristen. Onder hen vijf mannen uit één familie.
20180529-Fulani-herders-@-stock-image

De vijf mannen werden op 23 september gedood bij een van vier aanvallen binnen één week in het noorden van Burkina Faso. Islamitische extremisten hebben er dit jaar al minstens zeven aanslagen op christelijke doelen gepleegd.

Volgens het Barnabas-fonds zijn in de provincie Bam in totaal 35 mensen omgekomen bij de geweldsgolf die op 21 september begon in het district Bourzanga. Bij aanvallen op drie dorpen vielen in totaal negen doden. Twee dagen later stierven nog eens negen christenen, waaronder de vijf mannen uit dezelfde familie, in de dorpen Pissele en Boulkiba.

Een week later, op 28 september, werden in totaal tien mensen gedood in het dorp Komsilga. Onder hen één persoon die tijdens de inval werd ontvoerd en later dood werd gevonden. In de dorpen Deneon, Singa en Norde werden diezelfde avond nog eens zeven mensen gedood. Het Barnabasfonds meldt dat tenminste 19.000 mensen van het platteland naar de provinciale hoofdstad Koungoussi zijn gevlucht. Christenen vormen een kleine minderheid in het gebied. 

Bron: Barnabas fonds