Hindoe-radicalen vernielen Pinksterkerk

donderdag, 25 juni 2020
Nieuws
Een pinksterkerk in de Indiase deelstaat Jharkhand is op 22 juni door Hindoe-radicalen vernield nadat twee christelijke leraren die er lesgaven werden beschuldigd van proselitisme. De leraren riskeren drie jaar gevangenisstraf onder de anti-bekeringswetten van de deelstaat.
20200625 India aanval kerk Belgadia Jharkand

De menigte beschadigde het gebouw, dat nog steeds in aanbouw is, en vernielde een kruis. De politie sloot daarop het gebied af en blokkeerde de publieke toegang tot het gebied. De kerk wordt gebouwd op grond die voor 30 jaar is gehuurd en telt een gemeenschap van slechts 16 families, voornamelijk uit Belagadia. Anti-christelijke militanten en lokale politici beschuldigen Kaina Pansal en Sushant Pradhan, die les geven in het gebouw, ervan dat ze enkele lokale families hebben bekeerd.

De politie arresteerde en ondervroeg de twee christelijke leraren op beschuldiging van gedwongen bekering. Het districtsbestuur heeft een rapport naar de regering gestuurd. Proselitisme is bij wet verboden in Jharkhand. Wie schuldig bevonden wordt, kan worden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 50 duizend roepies (588 euro). In de Oost-Indiase deelstaat moet iemand die zich tot een andere religie wil bekeren, eerst toestemming vragen aan het districtsbestuur.

Volgens voorzitter van de Global Council of Indian Christians, Sajan K George, zijn de aanklachten tegen Pansal en Pradhan: “Deze anti-bekeringswetten vormen een middel om de kleine christelijke minderheid te intimideren, lastig te vallen en bang te maken. Ze worden gebruikt door lokale politici en extremisten om eenvoudige politieke redenen.” George veroordeelt de aanval op de kerk, een oase van gebed en vrede die de wetshandhavers “in een politiebureau hebben veranderd.”

Bron: AsiaNews