"Gedreven om bij gelovigen te geraken"

dinsdag, 17 juli 2018
Persoonlijk verhaal
Al zeven jaar lang zet zuster Anita zich in voor de inheemse volksstammen in het bisdom San Jose op de Filipijnen. Dankzij uw giften hebben we aan een auto voor haar werk kunnen bijdragen.

Zuster Anita staat de mensen bij met raad en daad, zorgt ervoor dat de kinderen in de basisscholen te eten krijgen, helpt bij hun studies en geeft catechese. Daarnaast geeft ze ook advies aan de vrouwen en brengt ze de jongeren bijeen voor diverse activiteiten. “Voor mij is dit een grote vreugde en een ware zegen”, zegt ze ons.

Tot voor kort was het lastig voor haar om de mensen te bezoeken in de dorpen waar ze wonen. De afstanden in het bergachtige gebied zijn groot en een zogenaamde “jeepney”, de openbare minibus, rijdt maar tweemaal per week tussen de dorpen en de stad. De passagiers persen zich in de bus met zakken rijst en cement en met kartonnen dozen. Zelfs op het dak zitten er passagiers. De rit neemt enorm veel tijd in beslag, onder andere ook omdat het voertuig onophoudelijk moet worden geladen en gelost wanneer passagier willen in- of uitstappen. Voor wie de aankomst van de jeepney mist, zit er niets anders op dan drie dagen op de volgende te wachten.

Omdat de situatie het werk van zuster Anita enorm bemoeilijkte, heeft haar bisschop Kerk in Nood om hulp gevraagd. Dankzij uw giften hebben we 25.000 euro kunnen bijdragen aan de aankoop van een voertuig dat geschikt is voor het rijden op de ongeasfalteerde wegen. Zuster Anita schrijft: “Uw hulp is een zegen en een grote ondersteuning voor ons apostolaat bij de inheemse volksstammen. Heel erg bedankt! Wij zijn zielsgelukkig! Nu zullen wij zo mogelijk nog gedrevener zijn om tot bij de gelovigen te geraken en de Kerk te dienen.”

Kerk in Nood steunt de Kerk regelmatig in de aanschaf van vervoersmiddelen waar de Kerk anders moeilijk haar mensen kan dienen. Wilt u meer van dergelijke projecten steunen, doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van code 329-05-29.