fbpx

Gebed voor vrede voorafgaand aan topbijeenkomst Korea

donderdag, 26 april 2018
Nieuws
Vooruitlopend op de topbijeenkomst tussen beide Korea’s roept de Heilige Vader de Kerk op tot gebed voor vrede en verzoening op het schiereiland.
ACN-20170404-52881-Korea

Op vrijdag 27 april ontmoeten de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un elkaar in Panmunjeom. Het zal de eerste keer in meer dan een decennium zijn dat leiders van beide landen elkaar persoonlijk ontmoeten om te discussiëren over paden naar verzoening. De relatie tussen beide landen werd recent nog gedomineerd door spanningen en oorlogsdreiging. Pas in de loop van de Olympische winterspelen nam de spanning af en werden ontmoetingen tussen de beide Koreaanse leiders en een ontmoeting met de Amerikaanse president Trump afgesproken.

Vóór de historische bijeenkomst van vrijdag hebben vertegenwoordigers van de Katholieke Kerk van Korea en paus Franciscus de wereld opgeroepen om te bidden voor het succes van de top en voor vrede en verzoening in Korea. Aan het einde van de algemene audiëntie van woensdag in Rome noemde de paus de bijeenkomst “een gunstige gelegenheid om een ​​transparante dialoog en concreet pad van verzoening en hervonden broederschap te beginnen, om vrede op het Koreaanse schiereiland en in de hele wereld te garanderen." Hij beloofde het Koreaanse volk zijn persoonlijke gebed en de nabijheid van de hele Kerk. “De Heilige Stoel begeleidt, ondersteunt en moedigt alle nuttige en oprechte initiatieven om een ​​betere toekomst op te bouwen aan. Ik vraag diegenen die directe politieke verantwoordelijkheden hebben om de moed van hoop door ‘ambachtslieden’ van de vrede te worden.” Tot slot spoorde paus Franciscus Koreaanse leiders aan om met vertrouwen het pad te bewandelen voor het welzijn van iedereen.