fbpx

Fulani herders doden 7 mensen bij nieuwe aanval

woensdag, 06 juni 2018
Nieuws
Tenminste zeven mensen zijn zondag gedood door gewapende mannen, vermoedelijk Fulani herders, bij een aanval op het dorp Mbachom in de staat Benue. Zes inwoners raakten gewond.
20180529-Fulani-herders-@-stock-image

De indringers staken diverse huizen in brand en hebben een vrouw uit het dorp gegijzeld. In een telefoongesprek met de Nigeriaanse krant Leadership vertelde de voorzitter van de dorpsraads, Terdoo Nyor Kenti, dat een gewapende militie rond middernacht, terwijl de mensen sliepen, het dorp bestormde en sporadisch het vuur opende, waarbij de leden in alle richtingen en op iedereen in zicht schoot. "Zeven mensen werden gedood terwijl zes anderen gewond raakten.”

Inwoners van Mbachom en de omliggende dorpen zijn in grote getale hun huizen ontvlucht uit angst voor een nieuwe invasie door de aanvallers. Het dorpsraadslid meldde dat er geen eerdere problemen waren tussen de dorpelingen en Fulani-herders en vroeg zich af waarom de aanvallers zijn mensen hebben aanvallen zonder provocatie.

Sinds het begin van dit jaar zijn ruim honderd christenen gedood bij aanvallen door Fulani herders. Lokale bisschoppen vermoeden dat de herders een politiek-religieuze agenda hebben en gefinancierd en bewapend worden door derden. Waar spanningen tussen herders, die merendeels moslim zijn, en landbouwers , merendeeels christenen, niet nieuw zijn in Nigeria, geldt dat wel voor de moderne wapens van de Fulani en hun ongeprovoceerde aanvallen op dorpen.  

Bron: Catholic Culture, Leadership