Fietsen om Evangelie te brengen in Ethiopië

Project
20120625_027

Ethiopië kent een grote toestroom van vluchtelingen in het westen van het land aan de grens met Zuid-Soedan. De verschillende stammen in de regio zijn betrokken bij gewelddadige conflicten, waardoor er begin 2016 veel doden zijn gevallen. De Kerk in Ethiopië probeert vrede en verzoening te brengen tussen deze stammen en helpt de armen in de onderontwikkelde regio Gambela.

Catecheten noodzakelijk
Veel mensen in deze regio staan open voor het christelijk geloof, maar kennen Jezus en de Blijde Boodschap nog maar amper. Ook staan ze welwillend tegenover de werkzaamheden van de Kerk en willen ze graag de doop ontvangen. De regio is echter afgelegen en dorpen liggen wijdverspreid waardoor eigenlijk meer priesters nodig zijn. De catechisten in deze streek hebben dan ook een vitale rol, zowel bij het voorbereiden van mensen op de doop als bij het bevorderen van het proces van vrede en verzoening tussen de bevolkingsgroepen.

Uren reizen
Doordat er op zondagen te weinig priesters zijn om overal de Heilige Mis op te dragen, reizen de catecheten vaak uren om de dorpen te bereiken. Met een fiets besparen zij veel tijd, maar zo’n kostbare aanschaf kunnen de meesten zich niet veroorloven.

Gaat de verkondiging van het Evangelie in deze streken u aan het hart? Draag dan bij aan de aanschaf van een fiets voor elk van de 30 catechisten in Gambela. U kunt online doneren of uw gift overmaken onder vermelding van de code “118-07-29.” Bij voorbaat dank.