fbpx

Eritrese bisschop en priesters gevangengezet

donderdag, 20 oktober 2022
Nieuws
Eritrese veiligheidsagenten hebben dinsdag mgr. Fikremariam Hagos, bisschop van Segheneity in het zuiden van Eritrea, en twee priesters gearresteerd toen zij terugkeerden na een reis door Europa.
Projekt of Fr. Dr Andrzej Halemba and Magdalena Wolnik

De katholieke Kerk heeft de bevoegde overheidsinstanties gevraagd waarom Hagos, priester Mihretab Stefanos, de pastoor van de Sint-Michielskerk in Segheneity, en abt Abraham van de Kapucijnen gevangen worden gehouden. De Eritrese regering heeft echter nog geen commentaar gegeven over de redenen voor hun arrestatie. Wel is bekend dat zij vastgehouden worden in de gevangenis van Adi Abeto.

Vorige week hebben de regeringen van Australië, Denemarken, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten “de toenemende betrokkenheid van Eritrese strijdkrachten in het noorden van Ethiopië” veroordeeld. In de regio Tigray wordt, ondanks politieke druk vanuit het westen en de Afrikaanse Unie nog volop gevochten. Eritrese troepen worden beschuldigd van verkrachting, roof en buitensporig geweld.

Bron: Fides