fbpx

Derde Mexicaanse priester gedood deze week

maandag, 30 april 2018
Nieuws
In Mexico is deze week een derde priester gedood.
20180430-pr-Moises-Fabila-Reyes

In Mexico is deze week een derde priester vermoord. Pr. Moises Fabila Reyes (83), die in het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe werkte, werd op 3 april tijdens zijn vakantie ontvoerd. Hij lijkt te zijn gestorven aan een hartaanval als gevolg van de omstandigheden waarin hij werd vastgehouden.

Zijn familie heeft naar verluidt een losgeld van meer dan $ 100.000 betaald. Volgens lokale media besloot de familie om de ontvoering niet openbaar te maken en de Kerk buiten de onderhandelingen te houden. De priester betrad het seminarie op 12-jarige leeftijd. Hij werd priester gewijd op 29 juni 1961 in de kathedraal van Mexico. Sinds 2001 diende hij als kapelaan in de basiliek van Guadalupe.

Dit jaar alleen al zijn in Mexico vijf priesters vermoord, waarvan de laatste drie in een week tijd. Op 20 april werd priester Juan Miguel Contreras neergeschoten in een kerk aan de rand van Guadalajara tijdens het horen van de biecht. De dag ervoor werd priester Rubén Alcántara, vicaris-generaal van het bisdom Cautitlan Izalli, buiten Mexico-Stad doodgestoken.

Bron: AKN