fbpx

De acceptgirokaart verdwijnt: wat nu?

vrijdag, 04 februari 2022
Nieuws
De banken hebben besloten om de acceptgirokaart af te schaffen. Daarmee verdwijnt voor u een belangrijk middel om op een eenvoudige manier bij te dragen aan de missie van Kerk in Nood: pastorale hulp aan noodlijdende en vervolgde Christenen.
acceptgirokaart

De banken constateren dat er steeds minder acceptgirokaarten worden gebruikt, waardoor de kosten voor verwerking steeds hoger worden. Daarom wordt de acceptgirokaart afgeschaft. Veel mensen betalen hun rekening of geven een bijdrage aan het goede doel via online bankieren, maar dat geldt niet voor iedereen.

Wat zijn voor u de alternatieven om noodlijdende Christenen te blijven steunen?

De gemakkelijkste manier is om Kerk in Nood te machtigen tot automatische incasso van een vast bedrag per maand. Kerk in Nood brengt dan alles in orde en u heeft er geen omkijken meer naar. Komt een afschrijving een keer niet uit, dan kunt u het bedrag eenvoudig laten terugstorten. Ook beëindiging van de machtiging is met één telefoontje geregeld. Download hier een formulier om een machtiging aan Kerk in Nood door te geven.

Online bankieren via uw eigen bank. Neem bij een betaalopdracht de gegevens over van de acceptgirokaart (zolang u die nog ontvangt) of van een ander donatieverzoek. Vooral het betalingskenmerk (16 cijfers) is belangrijk anders weet Kerk in Nood niet van wie de donatie afkomstig is. U kunt ook bij ‘opmerkingen’ uw postcode en huisnummer vermelden. Banken verstrekken aan Kerk in Nood geen adresgegevens van donateurs.

Gebruik uw eigen overschrijvingskaarten. Afhankelijk van uw bank en het afgesproken betaalpakket brengt uw bank kosten in rekening voor het gebruik van overschrijvingskaarten en verzendenveloppen. Vermeld bij ‘opmerkingen’ altijd uw postcode en huisnummer, anders weet Kerk in Nood niet van wie de donatie afkomstig is.

Doneren via de website van Kerk in Nood. Bij projecten op de website en in e-mails vindt u altijd een link naar een online donatieformulier. Hier kunt u via betalingspartner Mollie snel en veilig voor het specifieke project een bijdrage geven via IDeal of creditcard.

Heeft u nog vragen over het verdwijnen van de acceptgirokaart en bovenstaande alternatieven? Neem dan contact op met Henk Cruts (relatiebeheerder van Kerk in Nood) via telefoonnummer 073-6130820 of via e-mail hc@kerkinnood.nl.