fbpx

Colombiaanse priester vermoord

vrijdag, 04 oktober 2019
Nieuws
Op woensdag 2 oktober is in de Colombiaanse stad Villavicencio Jhony Ramos, pastoor van de parochie van Jesus de la Misericordia, vermoord.
20191004-Vermoorde-pr-Jhony-Ramos

De 53-jarige priester werd dood, met zijn voeten en handen vastgebonden, aangetroffen in de pastorie. De politie vermoedt dat hij het slachtoffer was van een diefstal, omdat hij onlangs een loterij had georganiseerd. "De eerste tekenen tonen aan dat de priester gestikt is en op het hoofd is geslagen met een bot instrument", aldus de leider van het onderzoek tegenover media. Pr. Jhony is de tweede Colombiaanse priester die dit jaar is vermoord.

Criminaliteit is een groot probleem in het gebied Cauca, waar Villavicencio ligt. Lange tijd werd er gevochten door het leger, paramilitairen en guerrillastrijders van de FARC. Vandaag de dag vechten oude en nieuwe bendes, onder hen veel gedemobiliseerde guerrilla’s, voor controle over het gebied vanwege cocavelden en drugsplantages. De kerk is altijd een voorvechter geweest bij de ontwikkeling van het gebied en speelt een sleutelrol in de dialoog tussen de inheemse gemeenschappen van Cauca en de overheid van president Duque.

Bron: Fides