Christelijke Hoorab (12) ontvoerd en bekeerd tot Islam

vrijdag, 10 februari 2023
Nieuws
Een 12-jarig christelijk meisje genaamd Hoorab Masih is ontvoerd en bekeerd tot de Islam door een moslimwinkelier in een dorp in de buurt van het Pakistaanse Faisalabad. De vader van het meisje, Basharat, werkt als dagloner, ondanks dat hij aan astma lijdt en een gebroken arm heeft om zichzelf en zijn vier kinderen te onderhouden. Zijn vrouw overleed zes jaar geleden.
Familie Hoorab en advocaat

Wanneer haar vader afwezig is, moet Hoorab boodschappen doen voor haar jongere broers en zussen. Op 28 december kwam ze echter niet terug. De verdenking voor haar vermissing viel onmiddellijk op winkeleigenaar Mohammad Mustafa, die door de politie werd gearresteerd en op zijn assistent, Mohammad Usman. Omwonenden vertelden Hoorab’s jongste zus, Salaika, namelijk dat zij Hoorab samen met Usman hadden gezien. Zoals Mustafa later bevestigde, had Usman het meisje gelokt door haar te vertellen dat hij een nieuwe jurk voor haar zou kopen op de bazaar.

“Gewaarschuwd christelijke meisjes met rust te laten”
Nadat Masih aangifte deed bij de politie in Nishatabad werd Mustafa op 30 december gearresteerd. Hoorab werd gevonden in het dar-ul-Aman opvanghuis voor mishandelde en misbruikte vrouwen. In eerste instantie leek de zaak daarmee opgelost. “Een jaar geleden waarschuwde ik Mohammad Mustafa om christelijke meisjes met rust te laten nadat hij in zijn winkel had geprobeerd misbruik van een van hen te maken. Ik denk dat hij wraak op mij heeft genomen.”

Maand later nog steeds vermist
Toch wordt ze een maand later nog steeds vermist, terwijl Mustafa op borgtocht is vrijgelaten. Volgens de politie was Hoorab bekeerd tot de Islam. Volgens vader Basharat hebben politieagenten mogelijk geld ontvangen van de twee moslimwinkeliers. “Het hoofd van het politiebureau is coöperatief, maar rechercheur Rana Ahad lijkt terughoudend. Ik denk dat hij geld heeft aangenomen van de families van Mustafa en Usman, en daarom geen goed onderzoek doet.”

Elke dag naar politiebureau
Over zijn situatie zei Hoorab’s vader dat hij gedwongen werd een lening aan te gaan om deze zaak te vervolgen, ook al is hij een arme arbeider die de verantwoordelijkheid heeft voor vier jonge kinderen. Elke dag gaat hij naar het politiebureau om te vragen naar nieuws over zijn dochter, tevergeefs. “Ik heb politici en wetshandhavers gevraagd naar mij te luisteren: mijn dochter is pas 12 jaar oud, ze is onschuldig. Geef ons alsjeblieft gerechtigheid.”

Robin Daniel, een bekende mensenrechtenverdediger, behandelt de zaak. “We weten niet wanneer deze keten van ontvoeringen en bekeringen tot de Islam van minderjarige meisjes zal stoppen, maar we zullen onze stem blijven laten horen,” vertelde hij AsiaNews. “Het positieve is in ieder geval dat het hoofd van het politiebureau, Mohammad Shoaib, mij een paar dagen geleden belde om mij over de zaak te informeren en mij te vragen de familie te helpen.”

“Ik heb een ontmoeting gehad met provinciaal parlementslid Khalil Tahir Sandhu, die ons helpt. De regering moet hard optreden tegen de daders. Het is echt triest dat het al meer dan een maand duurt en de politie Usman en Hoorab niet heeft kunnen vinden. We weten niet eens of ze nog leeft”, klaagt Daniel. “Het lijkt erop dat het onderzoeksteam van de politie zijn plicht niet eerlijk doet. Als de politie Hoorab niet zo snel mogelijk terugbrengt, zullen we mobiliseren om te protesteren.”

Bron: AsiaNews