Boko Haram-slachtoffers ontmoeten paus Franciscus

maandag, 06 maart 2023
Nieuws
Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, op 8 maart, heeft Kerk in Nood (ACN) twee Nigeriaanse christenen uitgenodigd voor een bezoek aan Italië. Zij ontmoeten woensdag onder meer paus Franciscus.
Human resources and skills acquisition centre for trauma counselling in the Catholic Diocese of Maiduguri (five instalments)

Maryamu Joseph (19) en Janada Marcus (22) zijn recente slachtoffers van de wreedheid van Boko Haram-terroristen, die de afgelopen 13 jaar verantwoordelijk waren voor de dood van 75.000 Nigerianen. De twee slachtoffers werden opgevangen door de priesters en specialisten van het Traumacentrum van Maiduguri in het noordoosten van Nigeria. Het centrum wordt beheerd door het plaatselijke bisdom en is gebouwd met hulp van Kerk in Nood. In het centrum worden slachtoffers van extremistisch geweld behandeld door een team van professionals.

Maryamu Joseph en Janada Marcus zullen door paus Franciscus worden begroet aan het einde van de Algemene Audiëntie van woensdag 8 maart. De twee vrouwen worden later op de dag ontvangen door Italiaanse parlementsleden. Op 9 en 10 maart zullen Maryamu en Janada in audiëntie worden ontvangen door kardinaal Pietro Parolin, staatssecretaris van het Vaticaan, en verschillende leden van het corps diplomatique die bij de Heilige Stoel zijn geaccrediteerd.

De getuigenissen van Maria Joseph en Janada Marcus zijn te lezen in het informatie-magazine dat Kerk in Nood (ACN) afgelopen week publiceerde over het geweld tegen met name christenen in Nigeria, waaronder slachtoffers van Boko Haram, aanvallen van Fulani-herders, ontvoeringen en aanvallen op kerken, zoals het tragische bloedbad op Pinksterzondag vorig jaar.

Het document “Nigeria op een tweesprong” kan hier gratis worden aangevraagd.