fbpx

Bijdrage voor het Katholieke radiostation ‘Mazoji Studija’

Project
Al sinds 1993 steunt Kerk in Nood het Katholieke radio station ‘Mazoji Studija’ in Vilnius. Het is een belangrijk instrument voor de geloofsverspreiding.
ACN-20190211-83586-kath-radio-litouwen

De naam wil zeggen ‘Kleine Studio’. Maar ofschoon het klein is, is het een belangrijk en kostbaar instrument voor de geloofsverspreiding in het land en ligt het de Litouwse bisschoppen nauw aan het hart. Voor de Kerk in Litouwen zijn de uitzendingen van groot belang.

Litouwen is in feite het enige land uit de voormalige Sovjet Unie dat bijna helemaal Katholiek is (80% van de bevolking). Zoals de veelvuldige positieve reacties van de luisteraars bevestigen, is men erg blij met dit Katholieke radiostation. Er wordt graag naar de programma’s geluisterd ook door mensen die nooit contact met de Kerk hebben. Zo’n Christelijke zender is een uitstekend middel om mensen met het geloof bekend te maken en hen te motiveren er meer van te willen weten. Zij kunnen vragen stellen en vinden antwoorden waardoor zij er meer interesse voor krijgen, zelfs al zetten zij nooit een voet in een kerk of zoeken nooit contact met een priester. Maar ook voor gelovigen is de radiozender van ‘Mazoji Studija’ een welkome bron van informatie omdat ze daardoor meer kennis kunnen opdoen over hun geloof en hun inzicht in het doen en laten van de Kerk wordt vergroot. De uitzendingen betekenen ook een welkome en troostrijke afleiding voor zieken, ouderen en aan huis gebondenen.

Kerk in Nood steunt het werk van de radiozender regelmatig en doet dat ook dit jaar weer met een bijdrage van € 15.000.

Wilt u Mazoji Studija steunen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 436-00-69. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.