fbpx

Bedankt voor de bouw van een kapel in West-Vipparu (India)

donderdag, 16 augustus 2018
Nieuws
5 Mei was voor de gelovigen van West-Vipparu een grote feestdag: hun mooie nieuwe kapel, waar ze al 16 jaar op gewacht hadden, kon eindelijk ingezegend worden.
ACN-20180621-72799_vipparu

Tot nu toe hadden ze alleen maar de beschikking over een heel klein kapelletje waar asbest in verwerkt was en dat op het punt stond in elkaar te storten. Het bood bovendien geen plaats meer aan het steeds toenemende aantal gelovigen. Al heel lang droomden de gelovigen dan ook van het bouwen van een nieuwe kerk. Ze brachten grote offers maar nog steeds was er niet genoeg geld bijeen gespaard. Maar nu is dan toch de droom werkelijkheid geworden en dat kon omdat hun pastoor hulp vroeg aan u. Er kwam € 10.000 voor de bouw van de kapel. De werkzaamheden zijn gerealiseerd door de gelovigen zelf onder toezicht van specialisten. Al het benodigde bouwmateriaal kon aangaschaft worden met het door u geschonken bedrag.

West-Vipparu is een dorp dat deel uit maakt van de parochie Tadepalligudem. Bijna alle inwoners van elf parochies zijn al gedoopt en er er wachten nog velen op het doopsel in andere dorpen. De priester moet dus ook in veel dorpen bij mensen op bezoek gaan. De kapel vormt evenwel het hart van het kerkelijk leven ook buiten de uren waarop de Heilige Mis wordt gevierd en er godsdienstles wordt gegeven. De pastoor zegt ons: “De gelovigen zijn er vast van overtuigd dat God daar aanwezig is. Zij komen naar de kapel zelfs als de priester er niet kan zijn en brengen al hun zorgen naar Jezus”.

De kapel is toegewijd aan het kindje Jezus van Praag, wat door de gelovigen in India op een bijzondere wijze vereerd wordt. In dat land zijn meerdere heiligdommen aan het kindje Jezus van Praag gewijd. Het grootste heiligdom ter wereld daaraan gewijd bevindt zich dan ook in India. Steeds meer kerken en kapellen, zelfs in de meest afgelegen streken, worden eraan gewijd.

“De dag van de inwijding was een onvergetelijke dag” schrijft ons Pater Dharma Raju Matta. De bisschop, Mgr Jaya Rao Polimera was speciaal vanuit Eluru gekomen om de kapel te wijden. Na de plechtigheid is hij nog lange tijd gebleven om aandacht te geven aan de problemen van de gelovigen en hen bij te staan.

“Wij willen graag onze oprechte dank betuigen voor deze belangrijke bijdrage voor onze Missie” zegt de pastoor. "Onze gelovigen bidden regelmatig de rozenkrans voor allen die geholpen hebben!"