Asia Bibi bedankt Kerk in Nood

woensdag, 21 maart 2018
Nieuws
Gevangenisautoriteiten in Pakistan hebben Asia Bibi toegestaan ​​een rozenkrans te houden die paus Franciscus haar heeft gestuurd. De Pakistaanse dankt ook Kerk in Nood.

De voor blasfemie veroordeelde Asia Bibi is gelukkig over het feit dat de gevangenisautoriteiten haar toestaan ​​de rozenkrans van de paus te behouden. Bibi verblijft in een dodencel, in afwachting van haar cassatie bij het Hooggerechtshof van Pakistan. Ze zei dat het een ‘wonder’ is dat ze een religieus object mag behouden, voor het eerst in negen jaar gevangenisstraf.

Op 24 februari ontmoetten Asia Bibi’s echtgenoot Ashiq Masih en dochter Eisham Paus Franciscus tijdens een door Kerk in Nood georganiseerde ontmoeting in Rome. Tijdens deze bijeenkomst gaf paus Franciscus hen een rozenkrans, speciaal voor Asia Bibi bestemd. De paus vroeg hen de boodschap over te brengen aan Asia Bibi dat hij voor haar bidt.

"Ik heb het cadeau van de paus met toewijding en dankbaarheid ontvangen", zei Asia Bibi naar verluidt. Volgens haar familie brengt het geschenk haar verlichting, omdat ze weet dat de paus voor haar bidt. "De internationale aandacht voor mijn zaak is belangrijk voor mij. Het is dankzij die aandacht dat ik nog leef." Asia Bibi bedankte ook Kerk in Nood. De organisatie, een pauselijke stichting, ondersteunt vervolgde christenen over de hele wereld.