fbpx

Aartsbisschop verwerpt moordcomplot Indiase politicus

dinsdag, 28 april 2020
Nieuws
Mgr. Felix Anthony Machado, aartsbisschop van Bangalore en secretaris-generaal van de Indiase Bisschoppenconferentie, verwerpt de beschuldiging van BJP-politicus Rakesh Sinha dat een bende onder leiding van christelijke missionarissen twee hindoegeestelijken en hun chauffeur heeft vermoord.

Sinha, vooraanstaand lid van de hindoenationalistische Bharatiya Janata-partij, beweerde op de Indiase televisie dat er een samenzwering was van missionarissen met marxisten om de hindoegeestelijken te vermoorden. De twee waren samen met hun chauffeur op weg naar een begrafenis in de deelstaat Maharashtra. Een van de hindoepriesters werd verdacht van kinderhandel. Onderweg werden zij door een woedende menigte tegengehouden en gelyncht.

Mgr. Machado verwerpt de beschuldigingen met klem en verwijt de BJP-politicus dat hij slechts erop uit is om de Christenen in een verkeerd daglicht te stellen. Dat soort beschuldigingen leidde in het verleden al vaker tot opstoten van antichristelijk geweld. Opmerkelijk is dat de aartsbisschop al snel werd bijgetreden door de regering van Maharashtra. Uddhav Thackeray, van de rechts-nationalistische Shiv Senapartij, wees onder meer erop op dat in de regio waar het incident plaatsvond zelfs nauwelijks Christenen wonen.

Bron: Kathpress.at/Kerknet