fbpx

Aartsbisschop Abuja: “Troost elkaar, bemoedig elkaar”

donderdag, 12 augustus 2021
Nieuws
Aartsbisschop Ignatius Kiagama van het katholieke aartsbisdom Abuja heeft de jeugd in Nigeria opgeroepen troost te zoeken in Jezus, ondanks de vele uitdagingen waar het land mee worstelt.
ACN-20181214-81371 Nigeria is een plas bloed

“In ons land zijn armoede, ontvoeringen, criminaliteit en terrorisme vandaag de dag bijna een normaal verschijnsel geworden; kinderen worden misbruikt, jonge meisjes verkracht, noodhulp aan armen verduisterd, mensen worden ontvoerd, en als er gevoelige politieke of veiligheidsposities in de staats- of nationale regering beschikbaar zijn, worden deze niet op grond van verdiensten, maar op basis van religieuze en tribale overwegingen toegekend; dat geldt ook voor de toelating tot belangrijke instellingen, de detachering bij het National Youth Service Corp (NYSC), de rekrutering bij het leger of de paramilitairen. We hebben nog een lange en moeilijke weg te gaan als natie,” zei aartsbisschop Ignatius Kiama op 7 augustus terwijl hij de Mis vierde in de kathedraal van de Twaalf Apostelen, Kubwa om er de aartsdiocesane jeugddag te vieren.

“Beste jongeren, in het licht van dit alles is het gemakkelijk om gefrustreerd te raken en troost te zoeken in drugs, immoreel gedrag en geweld. We zijn geroepen om troost te zoeken in Jezus en kracht te vinden in het samenzijn. Jullie moeten elkaar troost en bemoediging bieden; pas jullie leven aan zodat jullie de stralende sterren van Nigeria worden,” zei hij, terwijl hij de jongeren aanspoorde om tijd te vinden om het woord van God te lezen en niet altijd de inhoud van sociale media te consumeren.

In Abuja en bisdommen die nog noordelijker liggen, hebben Christenen regelmatig te maken met aanslagen door terreurorganisatie Boko Haram en Fulani herders. Op 19 september zal pr. Gideon Obasogie tijdens de Kerk in Nood Inspiratiedag in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch spreken over hoe de Kerk omgaat met deze en andere uitdagingen in het land. Aanmelden kan hier.

Bronnen: CISA, Kerk in Nood