Aanslag IS op kerk in Rusland

woensdag, 21 februari 2018
Nieuws
IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dodelijke aanval op kerkgangers in Kizlyar, in de door moslims gedomineerde streek Dagestan in Rusland.
islamicstate

Vijf mensen kwamen zondag bij de Russisch Orthodoxe St. George kathedraal om en er zijn ook vijf gewonden. Volgens getuigen droeg de aanvaller een mes en een jachtgeweer, waarmee het vuur werd geopend, toen na de dienst de bezoekers de kerk verlieten. Een priester zegt dat aan het begin van de schietpartij’ “Allahu akbar” (Allah is groot) werd geroepen. Kerkgangers melden dat zijn meer slachtoffers hebben voorkomen door de kerkdeur te sluiten en de aanvaller buiten te houden.

Dat minstens vijf vrouwen zijn gedood in de kogelregen, wordt bevestigd door officials. Anderen raakten gewond en twee verkeren in een kritieke toestand. De verdachte (22) is later gedood door veiligheidsagenten en zijn vrouw werd opgepakt voor ondervraging.

Volgens IS heeft een moslimstrijder een christelijke tempel in Kizlyar aangevallen bij de grens met Tsjechië. Svetlana Petrenko van de Russische Onderzoekcommissie zegt dat het te vroeg is om conclusies te trekken.

Bron: Uitdaging