Hét grootste probleem van Christenen in Pakistan betreft de beschuldiging van blasfemie. In het islamitische land staat de doodstraf op het beledigen van de profeet. De zogenoemde 'blasfemiewet' wordt vaak misbruikt tegen Christenen en andere minderheden. Een eerlijk gerechtsproces is geen garantie en tijdens hun gevangenisstraf en na hun vrijlating zijn de afgelopen jaren tientallen 'verdachten' om het leven gebracht.

Nieuws

In Pakistan zijn overheidsscholen een moeilijke omgeving voor Christenen

Lees meer
Nieuws

Asia Bibi vliegt naar vrijheid

Lees meer

Actuele projecten

Pakistaanse Christenen zijn vaak arm. Vandaar dat Kerk in Nood veel projecten van de Kerk steunt. Naast pastoraal werk in de vorm van catechese, (mede) financieren we ook bouwprojecten en steunen we projecten die dialoog en verzoening met moslims bevorderen.

Project

“Priester zijn te midden van Taliban”

Lees meer
Project

Veiligheidsmuur voor kleinseminarie Islamabad

Lees meer
Project

Kerk wil families uit armoede halen

Lees meer
Project

Veiligheidsvoorzieningen seminarie Lahore

Lees meer
Project

Mobiliteit catecheten in "Pakistaans Vaticaan"

Lees meer
Project

Een auto voor de parochie van Khaneval(Pakistan)

Lees meer
Project

Noodhulp slachtoffers bomaanslag Lahore

Lees meer
Project

Zielenzorg in gevangenis Faisalabad

Lees meer

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Van de bevolking hangt 94% de islam aan. De islam is er staatsgodsdienst, die volgens de grondwet van overheidswege bevorderd dient te worden. Ahmadimoslims en niet-moslims hebben veel last van de Pakistaanse blasfemiewet. In deze wet wordt blasfemie strafbaar gesteld, maar in de praktijk wordt de wet vaak gebruikt om minderheden een voet dwars te zitten.Sinds 2001 zijn circa 60 christenen gedood na beschuldiging van blasfemie. In 2011 werden zowel de gouverneur van de Punjab, Salman Taseer, als de katholieke minister voor minderheden, Shahbaz Bhatti, vermoord nadat zij zich tegen deze wet hadden uitgesproken.

Wat kunt u doen