fbpx

Doorbreek de stilte over christenvervolging

Wereldwijd worden Christenen in meer landen vervolgd en lastiggevallen dan mensen van welk ander geloof ook. Priesters worden vermoord, gelovigen worden ontvoerd, christelijke vrouwen worden verkracht en gedwongen hun geloof te verloochenen, kerken worden ontheiligd en gemeenschappen worden gedwongen te vluchten.

In het rapport Vervolgd en Vergeten? leest u over de situatie van Christenen in 24 landen en laten we zien hoe Kerk in Nood hulp en hoop biedt. Ontvang de samenvatting, het rapport, blijf op de hoogte van het nieuws en doorbreek de stilte over christenvervolging!

Op RedWednesday, dit jaar op 23 november 2022, kleurden ruim 140 kerken rood en en werd in veel kerken gebeden voor godsdienstvrijheid en voor vervolgde Christenen. Lees meer hierover in het artikel hieronder.

 

 

ACTUEEL

Christenen worden wereldwijd in steeds meer landen vervolgd. Vooral waar zij een minderheid vormen, hebben zij te maken met discriminatie en geweld. In landen als Nigeria, Pakistan, Noord-Korea, China en in het Midden-Oosten is het voor Christenen niet altijd mogelijk – of zelfs levensbedreigend – om hun geloof in het openbaar te belijden. Gewapende groepen, waaronder jihadisten, maar ook overheden maken het hen lastig om erediensten te houden of voor hun geloof uit te komen. In dit dossier brengen we u actuele berichten en verhalen over de discriminatie, onderdrukking en vervolging die zij ervaren.

Godsdienstvrijheid wereldwijd onder druk

In het rapport Vervolgd en vergeten? over christenen die worden onderdrukt vanwege hun geloof, presenteert Kerk in Nood de bevindingen van zijn voortdurende onderzoek naar patronen van haat en discriminatie. Deze laatste editie bestrijkt de periode van juli 2017 tot juli 2019 en richt zich op de belangrijkste ontwikkelingen in 12 landen waar het lijden van christenen bijzonder ernstig is. Op 16 november 2022 publiceert Kerk in Nood het rapport over de onderzoeksperiode 2020-2022.

Actuele projecten uit Christenvervolging

Met de donaties van particulieren wereldwijd steunt Kerk in Nood (ACN) christenen die in pastorale nood zijn of vervolgd worden. Specifiek voor deze laatste groep zijn de projecten die zich richten op noodhulp, wederopbouw, traumazorg en preventie. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Geef ook en steun Christenen die in tijden van vervolging uw steun het meest nodig hebben!

IRAQ / ARBIL-CLD 20/000624-year scholarship program for students studying at Catholic University in Erbil (CUE), 2021-25.

“Jongeren Irak leren hier in harmonie samenleven”

Het hulpprogramma omvat studiebeurzen voor 150 studenten aan de Katholieke Universiteit van Erbil (CUE), de[...]
Finishing construction of  partially damaged Holy Family Ephremite nursery Qaraqosh

“Kinderopvang geluk en hoop christelijke gemeenschap”

Het kinderdagverblijf dat de kinderen bezoeken lijkt op andere in de wereld, maar heeft een[...]
ACN-20210719-114933 Turkije © Don Bosco

“Kolay gelsin” – het werk van de Salesianen in Istanbul

Tijdens zijn bezoek aan Kerk in Nood (ACN) sprak hij over Bomonti, van oudsher een[...]
ACN-20190611-88416-Sri-Lanka

Sri Lanka: “Christenen nog steeds in shock”

Zo vatte Veronique Vogel, hoofd van de projecten in Azië van Kerk in Nood (ACN),[...]
Mgr-Selvanos-Syrië-Homs

Bisschoppen Homs werken aan toekomst kinderen

Namens de kinderen van de stad Homs schreven de katholieke en orthodoxe bisschoppen Abdo Arbach[...]