fbpx
14
aug

Libanon: veilige haven?

Libanon: een klein land met 4 miljoen inwoners en 1,5 miljoen vluchtelingen uit Palestina, Syrië en Irak. Onbaatzuchtig ondanks grote economische, politieke en sociale problemen. Met een grote christelijke minderheid van 36% een veilige haven in het Midden-Oosten voor velen. Getroffen door een immense explosie heeft het land nu zelf solidariteit nodig. De Kerk staat vooraan om hulp te bieden. Een lezing over de recente geschiedenis van dit bijzondere land met persoonlijke verhalen.

In een verklaring gericht aan Kerk in Nood, omschrijft de Maronitisch-katholieke patriarch Béchara Boutros Rai uit Beiroet het drama dat zich maandag in de haven de hoofdstad van Libanon heeft voltrokken en roept hij op tot solidariteit. “Beiroet is een verwoeste stad. Er is een ramp gebeurd door de mysterieuze explosie in de haven. Beiroet, de bruid van het Oosten en de vuurtoren van het Westen is gewond. Het is een oorlogsscène zonder oorlog. Vernietiging en verlatenheid in al haar straten, wijken en huizen. De Kerk, die een hulpnetwerk heeft opgezet op het hele Libanese grondgebied, wordt vandaag de dag geconfronteerd met een nieuwe grote taak. Zij kan deze niet alleen aan om volledig solidair te zijn met de getroffen families, slachtoffers en gewonden en ontheemden en klaar te staan om hen te verwelkomen in haar instellingen.”

Kerk in Nood steunt de Libanese Kerk al jaren: met pastorale projecten en met steun voor de opvang van de vele vluchtelingen. Volg de webinar, op 14 augustus van 15.00 tot 15.45 uur, en leer meer over de recente ontwikkelingen in het land en de verhalen van priesters, religieuzen en leken die nu hun handen uit de mouwen steken om de vele slachtoffers te helpen. Een indrukwekkend verhaal!

Vrijdag 14 augustus van 15:00 tot 15:45

Meld u hier aan om de uitnodiging te ontvangen. Aan de webinar met Zoom kunnen maximaal 100 mensen deelnemen.

 

Webwinkel aanbieding

Olijfhouten rozenkrans…

Rozenkrans met corpus uit Bethlehem

4,95

Doneer

Kerk in Nood steunt wereldwijd mensen via de Kerk. Maak een online gift over en steun ons.

Blijf op de hoogte

Ik verneem graag per e-mail hoe het Christenen in nood wereldwijd vergaat en wat ik voor hen kan doen (afmelden kan op ieder moment).

We bellen u graag over hoe u Christenen in nood kunt helpen.


Voor het privacy-beleid van Kerk in Nood klik hier.